10 نکته برای نوشتن یک رزومه موفق

نوشتن یک رزومه خوب میتواند یکی از سخت ترین چالش های کاریابی باشد. اکثر کارفرمایان تنها چند ثانیه صرف اسکن رزومه شما میکنند و تصمیم میگیرند شما را برای مصاحبه دعوت کنند و یا در لیست مردودین قرار دهند.
در ادامه 10 نکته مهم که برای نوشتن یک رزومه خوب لازم است را شرح داده ایم، نکاتی که رعایت آنها میتواند شما را در لیست دعوت شدگان به مصاحبه شغلی قرار دهد.
1. مختصر و مفید
معمولا یک رزومه نباید بیش از دو صفحه باشد! اگر میخواهید در انبوهی از رزومه های مردود شده گم شوید کافیست کل زندگی خود را در رزومه بنویسید، درغیر این صورت با خلاصه نویسی و گفتن نکات مهم شانس خود را برای دعوت شدن به مصاحبه افزایش دهید. مصاحبه زمان مناسبی برای گفتن جزئیات است.
2. متناسب سازی
اکثر افراد یک رزومه را برای فرصت های شغلی مختلف ارسال میکنند. در حالی که باید با توجه به آگهی استخدام و نیازهای مورد نظر کارفرما، رزومه خود را بهینه سازی کنید. رزومه خود را برای آگهی های مختلف تغییر دهید و روی نقاط قوت خود براساس آن آگهی تمرکز کنید.
3. بهترین گزینه روی میز
فقط سوابق و توانایی های خود را مطرح نکنید، بلکه رزومه را بگونه ای تدوین کنید که کارفرما متقاعد شود شما بهترین گزینه برای کسب این شغل هستید.
4. تبدیل وقفه به فرصت
اگر از تحصیل یا شغل قبلی تان تا ارسال رزومه یک بازه زمانی سپری شده است، این بیکاری میتواند نگران کننده باشد چرا که کارفرما را مردد میکند. بهتر است از این وقفه به نفع خود استفاده کنید. اگر دوره ای گذرانده اید، کار داوطلبانه انجام داده اید و یا در حال یادگیری مهارت های نرم همچون مدیریت پروژه بوده اید را در رزومه فریاد بزنید.
5. بروز رسانی
همیشه رزومه خود را بروز نگه دارید، تفاوتی ندارد که بدنبال کار هستید یا نه. چراکه در این صورت مواردی که میتواند مهم باشند را فراموش نخواهید کرد.
6. به دنبال خطا
از آنجایی که کارفرما میتواند با تعداد بالایی از رزومه ها مواجه باشد، یک خطای ساده میتواند شما را در لیست مردودین قرار دهد. پس قبل از ارسال رزومه آن را چک کنید تا غلط املایی و نگارشی نداشته باشد.
7. گفتن حقیقت
بسیاری از افراد با دروغ گفتن رزومه خود را پربارتر جلوه میدهند! اما شما از این اشتباه اجتناب کنید. چرا که میتواند مسبب مشکلات ناخوشایندی شود. به عنوان مثال نمیتوانید در جلسه مصاحبه به سوالاتی که ادعا کرده بودید از آن آگاهید، پاسخ دهید. و در خوشبینانه ترین حالت شغلی را که به دست می آورید را به فاصله چند روز به دلیل نداشتن توانایی کافی از دست خواهید داد.
8. آمار و ارقام
دستاوردهای خود را بصورت اعداد و ارقام بیان کنید. به عنوان مثال در سابقه کاری خود فقط نگویید که فروش شرکت را افزایش داده اید، بلکه بیان کنید در یک دوره شش ماهه فروش را تا 70% افزایش داده اید (البته مورد 7 را فراموش نکنید).
9. جلوه های بصری
ما در دنیایی زندگی می کنیم که تصویر همه چیز است، و این برای رزومه شما نیز صدق می کند. کمی وقت بگذارید تا آن را زیبا کنید. بولت وار و خلاصه بنویسید. از ترفندهای طراحی گرافیکی برای زیباسازی رزومه خود استفاده کنید تا متفاوت و خلاق نیز به نظر برسید.
10. واژگان کلیدی
براساس آگهی استخدام، واژگان کلیدی مد نظر کارفرما را پیدا کنید و در رزومه از آنها بیشتر استفاده کنید. به عنوان مثال توانایی کار تیمی، خلاقیت و غیره.
دیدگاهتان را بنویسید