اهداف SMART در دنیای کسب و کار

وقتی بزرگ شدی میخواهی چه کاره شوی؟
احتمالا این سوال مشترکی است که از اکثر ما در کودکی پرسیده شده است! اما با گذشت زمان اهمیت این سوال و پاسخ به آن بیش از پیش نمایان میشود چراکه این خود ما هستیم که باید از خود بپرسیم چه میخواهیم و چه چشم انداز شغلی برای خود متصور هستیم. اگر کمی به اطراف خود توجه کنید، شاید کم نباشند افرادی که هنوز پاسخ دقیقی برای این سوال ندارند و برای رسیدن به خواسته هایشان دائما از شغلی به شغل دیگر میروند و یا سعی دارند با انجام کار بیشتر به موفقیت برسند!
اینجاست که هدفگذاری SMART میتواند به عنوان یک معجزه وارد میدان شود. اگر شما هم جزو این دسته افراد هستید وقت آن رسیده که:
یکبار دیگر از خود بپرسید چشم انداز شغلی که برای خود در نظر دارید چیست؟ و برای رسیدن به آن هدفگذاری کنید اما اینبار به شیوه SMART.
هدفگذاری SMART چیست و چرا مهم است؟
هدفگذاری به شیوه SMART ابزاری کاربردی است که می توانید از آن برای برنامه ریزی و دستیابی به اهداف خود استفاده کنید. SMART تعابیر متفاوتی دارد، اما رایج ترین آنها این است که اهداف باید خاص، قابل اندازه گیری، قابل دستیابی، مرتبط و محدود به زمان باشند.
تعیین اهداف بصورت SMART مهم است چراکه میتواند به شما کمک کنند تا اهداف خود را شفاف کنید و مطمئن شوید آنچه را که برای رسیدن به اهداف خود لازم است انجام می دهید.
چند مثال کسب و کاری از هدفگذاری SMART
1- من شغل بهتری پیدا خواهم کرد.
یافتن شغل بهتر میتواند یک هدف باشد اما خیلی کلی است و در نتیجه مثالی از یک هدفگذاری ضعیف محسوب میشود، چراکه تصویری روشن از یک شغل بهتر را برای شما به تصویر نمیکشد. بیایید آن را هوشمندانه تر کنیم و پنج ویژگی یک هدفگذاری SMART را برای آن درنظر بگیریم.
هدف SMART:
- خاص: من یک طراح گرافیک هستم و برای یک شرکت تبلیغاتی بزرگ و پیشرو مانند ایران نوین مشغول به کارم.
- قابل اندازه گیری: من حداقل 8 درخواست شغلی را ظرف دو ماه و براساس اولویت هایم ارسال خواهم کرد(به عنوان مثال اول از همه برای ایران نوین).
- قابل دستیابی: من به مدت دو سال به عنوان طراح گرافیک در دفتر یک شرکت چاپ کار کرده ام و در کارم خوب هستم.
- مرتبط: من می خواهم با افراد جالب همکاری کنم، در چیزی نوآورانه مشارکت کنم، و به شرکتی بپیوندم که فضایی برای رشد من دارد.
- محدود به زمان: با ارسال 1 رزومه و درخواست در هفته، ظرف مدت دو ماه برای 8 درخواست شغلی مناسب اقدام خواهم کرد.
بصورت خلاصه: من شغل رویایی خود را برای یک شرکت تبلیغاتی بزرگ مانند ایران نوین پیدا خواهم کرد و با کار در محیطی پویا و خلاق ضمن کسب تجربه، راه پیشرفت را برای خود هموار خواهم کرد. برای رسیدن به این هدف، من برای 1 شغل در هفته به مدت 2 ماه درخواست خواهم کرد (در مجموع 8 درخواست شغل ارسال می کنم).
2 - من میخوام در کارم ترفیع کسب کنم.
گفتن اینکه میخواهم ترفیع کسب کنم کافی نیست و نمونه ای از یک هدفگذاری ضعیف است. با هوشمندانه کردن آن میتوان تفاوت بارزی ایجاد کرد که این هدف را قابل دستیابی میکند.
هدف SMART:
- خاص: من میخواهم در کارم ارتقاء کسب کنم و یک کارشناس ارشد سئو بشوم.
- قابل اندازه گیری: من آموزش های مورد نیاز را تکمیل و درخواست خود را ارسال می کنم. همچنین یک پروژه کاری اضافی را انجام خواهم داد تا آمادگی ام برای تحمل مسئولیت بیشتر را نشان دهم.
- قابل دستیابی: من به مدت 3 سال به عنوان کارشناس سئو کار کرده ام و کارم نتایج قابل توجهی داشته است. همچنین، شرکتی در آن مشغول به کارم به دنبال استخدام یکی دیگر از متخصصان ارشد سئو در پایان این سه ماهه است.
- مرتبط: من می خواهم همچنان که در حرفه ام پیشرفت می کنم به یادگیری ادامه دهم و خودم را به چالش بکشم.
- محدود به زمان: من 1 پروژه کار اضافی را طی 2 هفته آینده انجام می دهم، آموزش های مورد نیاز را در عرض 6 هفته تکمیل و درخواست خود را ظرف 8 هفته ارسال می کنم.
بصورت خلاصه: من برای تبدیل شدن به یک متخصص ارشد سئو در شرکت خود، ترفیع دریافت می کنم. من این کار را با انجام یک پروژه کاری اضافی در عرض 2 هفته، تکمیل آموزش مورد نیاز در عرض 6 هفته و ارسال درخواست خود در عرض 8 هفته انجام خواهم داد.
حال که با این شیوه از هدفگذاری آشنا شده اید، فرصت را از دست ندهید. اهداف قدرتمند و بزرگی برای کسب و کار و آینده شغلی تان تعریف کنید و با SMART کردنشان به آنها جامه عمل بپوشانید.
دیدگاهتان را بنویسید